Met deze tips ga jij je rijbewijs halen…

…en nog op een relaxte manier ook!

Tips voor het praktijkexamen

Yes, eindelijk is het zover: je mag afrijden. Een mijlpaal.

Maar een dergelijke belangrijke gebeurtenis in je leven brengt ook onzekerheden met zich mee, want wat kun je verwachten en hoe blijf je je zenuwen de baas?

 

Met de volgende tips vergroot je jouw kansen om te slagen

  • Ben je tevreden over het aantal lessen dat je gehad hebt? Als je instructeur zegt dat je er klaar voor bent, maar je zelf toch nog twijfelt, neem dan nog een paar extra lessen. Het gaat erom dat jij zelfverzekerd bent.
  • Maak je er niet al te druk over. Je hebt leren rijden en nu gaat er iemand met je mee om te checken hoe je dat doet. That’s it.
  • Laat zien dat je het ‘goed kijken’ beheerst. Dat is namelijk echt een belangrijk punt. Niet overdreven kijken, wel overduidelijk.
  • Schiet niet in de stress wanneer er iets niet 100% perfect gaat. Blijf rustig rijden en laat zien dat je weet wat je doet en dat je de auto begrijpt. Niemand kan foutloos rijden, maar het gaat erom hoe jij op bepaalde situaties reageert en hoe je dit oplost.

Voorbereidende tips

  • Ga de avond voor het examen op tijd naar bed en drink geen alcohol!
  • Neem geen medicijnen voor de zenuwen, want deze kunnen je ‘suffer’ maken. Mocht je toch bijvoorbeeld Valeriaan gebruiken, kijk dan eerst hoe je hier op reageert door geruime tijd vooraf dit al te proberen.
  • Eet een banaan of twee. Hier zitten vitamine B6 en B12, wat je alerter, geconcentreerder, maar ook rustiger maakt.

Laatste tip, last but not least!

  • Neem je rijinstructeur mee bij het afrijden. Je kunt je door hem relaxter voelen en mocht het toch mis gaan, dan kan hij je uitleggen hoe het de volgende keer wel gaat lukken.
Dakbord Lesauto Succes op Weg

CBR Examentips: 10 Essentiële Tips voor het CBR Praktijkexamen

Bereid je optimaal voor op het praktijkexamen bij het CBR met deze waardevolle tips. Ontdek de sleutel tot succes op de weg en vergroot je kans om in één keer te slagen. Met deze adviezen ben je goed voorbereid om zelfverzekerd achter het stuur te stappen en je rijvaardigheden te tonen. Lees over de 10 essentiële tips hier…

CBR Examenfouten: De Top 10 valkuilen

Vermijd deze valkuilen en vergroot je kans op slagen! Ontdek de meest voorkomende valkuilen op het praktijkexamen bij het CBR met onze samenvatting van de top 10 veelgemaakte fouten. Leer hoe je deze fouten kunt vermijden en je slaagkansen kunt vergroten. Lees over de Top 10 valkuilen hier…

De zeven tips van de examinator

Door deze examenvideo’s te bekijken, kun je jezelf optimaal voorbereiden en eventuele zenuwen verminderen. Zo kom je goed voorbereid aan bij het CBR en vergroot je de kans om met succes je rijexamen af te ronden. Neem dus de tijd om deze video’s te bekijken en vertrouwd te raken met de verschillende examenonderdelen. Op die manier kun je vol vertrouwen en met de juiste kennis je examen tegemoet treden. Veel succes! Klik hier voor de zeven tips.

Tot slot: heel veel succes, je kan het!

× Stel een vraag