Tips & Hints
Veel gestelde vragen, handige weetjes en leuke feitjes!

Hoe vraag ik een proefles aan?

Een introductieles om eerst kennis te maken met de rijschool en instructeur

De introductieles duurt 60 minuten en is bedoeld om jou alvast kennis te laten maken met je toekomstige rijschool, lesvoertuig en rijinstructeur. Aan de hand van onze deskundige bevindingen gedurende de introductieles ontvang je een vrijblijvend advies.

Hoeveel rijlessen heb ik ongeveer nodig?

Een inschatting van het benodigde aantal lessen

Hoeveel rijlessen iemand nodig heeft verschilt per persoon. Grote invloed op het aantal benodigde lessen zijn je motivatie, het aantal lessen per week en het op tijd behalen van het theorie examen. Het gemiddelde aantal lessen zit landelijk rond de 45 uren rijles.

Heb jij faalangst?

Wij hebben alle geduld

Wist je dat ongeveer 20% van de mensen die het rijbewijs wil halen last hebben van faalangst ofwel examenvrees? Jaarlijks gaat het dan dus om ongeveer 35.000 leerlingen!

Met deze tips ga jij je rijbewijs halen!

Yes, eindelijk is het zover: je mag afrijden. Een mijlpaal

Maar een dergelijke belangrijke gebeurtenis in je leven brengt ook onzekerheden met zich mee, want wat kun je verwachten en hoe blijf je je zenuwen de baas? Met de volgende tips vergroot je jouw kansen om te slagen

Begeleid autorijden bij Autorijschool Succes op Weg

Wil je voor je 18e al autorijden? Dat kan met het 2toDrive-concept.

Als je 16,5 jaar bent, dan mag je beginnen met je rijlessen. Op het moment dat je begint met je rijlessen, dan kun je je coach(es) kiezen. De begeleiderspas die je straks nodig hebt om onder begeleiding van een coach te kunnen rijden kan nu ook aangevraagd worden.

Tips om het CBR theorie-examen te halen

Om je rijbewijs te halen, dien je ook het CBR theorie-examen te halen

Niet iedereen vindt dit even gemakkelijk. Sommigen hebben er zelfs erg veel moeite mee en lopen daardoor vertraging op bij het afrijden. Dat is zonde en dat hoeft niet, want er zijn tegenwoordig genoeg middelen die je kunnen helpen bij het eigen maken van de verkeerstheorie.

5 Redenen om je rijbewijs NU te halen

Autorijden is vrijheid!

Het kan je leven enorm verrijken, want als je je rijbewijs hebt, wordt alles stukken makkelijker. Sommige mensen zien er tegenop om het roze pasje te halen of hebben net nog een duwtje in de rug nodig. Hieronder hebben wij 5 redenen waarom je er goed aan doet om NU te starten met rijlessen.

Wie in de drukke randstad leert rijden...

Kan overal ‘veilig’ rijden!

Best veel mensen die al jaren hun rijbewijs in the pocket hebben, durven niet in Amsterdam te rijden. Ze vinden dat eng, omdat Amsterdam erom bekend staat een echt ‘fietsparadijs’ te zijn. Overal waar men rijdt, wemelt het van de fietsers.

5 redenen om te lessen bij Autorijschool Succes op Weg

Waarom je het beste voor ons kan kiezen

Het is zover: je mag eindelijk rijlessen gaan volgen. YES, yes, yes! Natuurlijk wil je leren rijden bij de beste en de fijnste rijschool. Een rijschool die ook betaalbaar is en waar je les krijgt van een enthousiaste en ervaren instructeur. Zoek niet langer, want bij ons ben je aan het juiste adres!

Vanaf je 16,5 levensjaar mag je al lessen

Jong geleerd, is oud gedaan

Als je verstandig bent, zorg je ervoor dat je op je 16e je theorie alvast in de pocket hebt en dan kun je daarna rijlessen nemen. Op deze leeftijd al beginnen met het leren van autorijden is een initiatief genaamd 2toDrive. Autorijschool Succes op Weg doet hier aan mee.

Welke betalingsmogelijkheden bieden wij?

Betaling in termijnen of in 1 keer

Bij Autorijschool Succes op Weg zijn er diverse betalingsmogelijkheden. Wil je je rijopleiding in termijnen betalen? Geen probleem! Een paar zaken die je van te voren moet weten:

Bij betaling in twee of meer termijnen moet vóórdat het praktijkexamen wordt aangevraagd, moet de laatste termijn betaald zijn.

Als ik ziek ben kan ik dan kosteloos mijn rijles afzeggen?

Hoe de rijschool omgaat annuleringen

Ja, wij werken met de “1,2,3 regeling”. Dit betekent dat je bij de eerste maal afzeggen binnen 72 uur voor de afgesproken les niets betaald, de tweede maal een halve rijles, de derde maal betaal je de gehele rijles. Ongeacht de reden van de afzegging.

Moet ik mijn theoriecertificaat hebben voordat ik ga lessen?

Bij een gewone rijopleiding is dit niet nodig, wel gewenst

Nee, bij aanvang van je rijopleiding is dit niet nodig, maar wel gewenst.  Het voordeel is, dat je alle theoretische kennis al hebt en je de aandacht volledig aan het rijden kunt besteden. Bovendien is het zo dat de theoretische kennis gelijk in de praktijk toegepast kan worden en je dus effectiever kan lessen. Toets je kennis hier alvast eens.

Is er een wachtlijst om te kunnen starten met een rijopleiding?

Hoe lang het duurt voordat je met de rijopleiding kunt beginnen

Meestal is er een wachtlijst van enkele weken, meld je aan en we streven er naar om binnen een maand te beginnen met jouw rijopleiding. Weet je al wanneer je wilt beginnen, spreek dan op tijd af en je begint op de datum waarop jij dit wilt.

Als ik rijlessen over heb uit een pakket, krijg ik deze dan terug?

Hoe de rijschool omgaat met niet gereden lessen

Je krijgt de niet gereden lessen uiterlijk binnen twee weken na afronding van je rijopleiding terug gestort op je bankrekening. Wij rijden nooit onnodig veel lessen en mocht blijken dat je minder lessen nodig hebt dan gekocht middels het lespakket, dan vinden wij het niet meer dan normaal dat je dit gerestitueerd krijgt, dit is zelfs ons doel!

Vraag hier je proefles aan!

Voer je gegevens in en we nemen contact met je op.

2 + 6 =

Autorijschool Succes op Weg

06 10 340 350
info@succesopweg.nl
KvK: 51761351
BTW-ID: NL002087806B77
Bank: NL65 BUNQ 2038 4346 89