Tips & Hints

Veel gestelde vragen, handige weetjes en leuke feitjes!

Transparante achtergrond

Hoe vraag ik een proefles aan?

Maak kennis met je toekomstige rijschool, lesvoertuig en rijinstructeur

Bij aanschaf van een lespakket van 30 uur of meer is de 60-minuten durende introductieles gratis. Kies je een kleiner pakket of losse rijlessen, dan wordt één lesuur in rekening gebracht. Aan de hand van onze deskundige bevindingen gedurende de introductieles ontvang je een vrijblijvend advies.

Transparante achtergrond

Hoeveel rijlessen heb ik ongeveer nodig?

Een inschatting van het benodigde aantal lessen

Hoeveel rijlessen iemand nodig heeft verschilt per persoon. Grote invloed op het aantal benodigde lessen zijn je motivatie, het aantal lessen per week en het op tijd behalen van het theorie examen. Het gemiddelde aantal lessen zit landelijk rond de 45 uren rijles.

Transparante achtergrond

Moet ik mijn theorie hebben voordat ik ga lessen?

Bij een gewone rijopleiding is dit niet nodig, maar wel beter!

Nee, bij aanvang van je rijopleiding is dit niet nodig, maar wel gewenst.  Het voordeel is, dat je alle theoretische kennis al hebt en je de aandacht volledig aan het rijden kunt besteden. Bovendien is het zo dat de theoretische kennis gelijk in de praktijk toegepast kan worden en je dus effectiever kan lessen. Bovendien kan het examen pas worden aangevraagd als je je theorie hebt gehaald.

Vraag je PlanGo Online Theorieopleiding aan via de PlanGo Leerlingen-app.

Transparante achtergrond

Is er een wachtlijst om te starten met de rijopleiding?

Hoe lang het duurt voordat je met de rijopleiding kunt beginnen

Meestal kun je binnen twee weken al je introductie rijles rijden, zodat je direct kunt ervaren hoe het is om bij ons rijlessen te volgen. Na de rijles krijg vrijblijvend advies voor het vervolg van je opleiding.

Meld je aan en we rijden al snel je eerste rijles, we streven ernaar om binnen een maand met de reguliere lessen van je rijopleiding te starten. Weet je al wanneer je wilt beginnen, spreek dan op tijd af en je begint op de datum waarop jij dit wilt.

Transparante achtergrond

Welke betalingsmogelijkheden bieden wij?

Eén betalingstermijn per 10 uur rijles is standaard

Bij Autorijschool Succes op Weg zijn er diverse betalingsmogelijkheden. Wil je je rijopleiding in termijnen betalen? Geen probleem! We hanteren één termijnbetaling per 10 uur autorijles, dus als voorbeeld een 40-uren pakket bestaat uit vier betalingstermijnen.

Losse betaling per autorijles doen we niet. We werken altijd netjes met facturatie en (bij voorkeur) bankbetaling, zodat het allemaal overzichtelijk en helder blijft.

Transparante achtergrond

Kan ik bij ziekte kosteloos mijn rijles afzeggen?

Hoe de rijschool omgaat annuleringen

Ja, wij werken met de “1,2,3 regeling”. Dit betekent dat je bij de eerste keer afzeggen binnen 48 uur voor de afgesproken rijles niets betaald, ongeacht de reden van afzeggen. Bij de tweede keer te laat annuleren brengen we 50% van de rijles in rekening. De derde keer betaal je de gehele rijles.

Op deze manier is het wel zo eerlijk voor iedereen, we willen namelijk dat een andere leerling de kans krijgt om op de vrijgekomen plek een rijles te kunnen rijden. Daarom op tijd doorgeven.

Transparante achtergrond

Als ik rijlessen over heb, krijg ik deze dan terug?

Hoe de rijschool omgaat met niet gereden lessen

Uiteraard! Je krijgt de niet gereden lessen uiterlijk binnen twee weken na afronding van je rijopleiding terug gestort op je bankrekening. Wij rijden nooit onnodig meer rijlessen dan nodig, wel willen je dat je goed voorbereid op het examen gaat. Mocht blijken dat je minder uren rijles nodig hebt dan wat er in je lespakket zit, dan gaan we niet onnodig veel rijden.

Het is zelfs ons doel om je met exact het aantal uren dat je nodig hebt in één keer te laten slagen!

Transparante achtergrond

Heb jij faalangst?

Wij hebben alle geduld

Wist je dat ongeveer 20% van de mensen die het rijbewijs wil halen last hebben van faalangst ofwel examenvrees? Jaarlijks gaat het dan dus om ongeveer 35.000 leerlingen!

Transparante achtergrond

Tips om het CBR theorie-examen te halen

Om je rijbewijs te halen, moet je ook je theorie halen

Niet iedereen vindt dit even gemakkelijk. Sommigen hebben er zelfs erg veel moeite mee en lopen daardoor vertraging op bij het afrijden. Dat is zonde en dat hoeft niet, want er zijn tegenwoordig genoeg middelen die je kunnen helpen bij het eigen maken van de verkeerstheorie.
Transparante achtergrond

Met deze tips ga jij je rijbewijs halen!

Yes, eindelijk is het zover: je mag afrijden. Een mijlpaal

Maar een dergelijke belangrijke gebeurtenis in je leven brengt ook onzekerheden met zich mee, want wat kun je verwachten en hoe blijf je je zenuwen de baas? Met de volgende tips vergroot je jouw kansen om te slagen

Transparante achtergrond

5 redenen om te lessen bij Succes op Weg

Waarom je het beste voor ons kan kiezen

Het is zover: je mag eindelijk rijlessen gaan volgen. YES, yes, yes! Natuurlijk wil je leren rijden bij de beste en de fijnste rijschool. Een rijschool die ook betaalbaar is en waar je les krijgt van een enthousiaste en ervaren instructeur. Zoek niet langer, want bij ons ben je aan het juiste adres!

Transparante achtergrond

Begeleid autorijden bij Succes op Weg

Wil je voor je 18e al autorijden? Dat kan met het 2toDrive

Als je 16,5 jaar bent, dan mag je beginnen met je rijlessen. Op het moment dat je begint met je rijlessen, dan kun je je coach(es) kiezen. De begeleiderspas die je straks nodig hebt om onder begeleiding van een coach te kunnen rijden kan nu ook aangevraagd worden.

Transparante achtergrond

5 Redenen om je rijbewijs NU te halen

Autorijden is vrijheid!

Het kan je leven enorm verrijken, want als je je rijbewijs hebt, wordt alles stukken makkelijker. Sommige mensen zien er tegenop om het roze pasje te halen of hebben net nog een duwtje in de rug nodig. Hieronder hebben wij 5 redenen waarom je er goed aan doet om NU te starten met rijlessen.

Transparante achtergrond

Wie in de drukke randstad leert rijden...

Kan overal ‘veilig’ rijden!

Best veel mensen die al jaren hun rijbewijs in the pocket hebben, durven niet in Amsterdam te rijden. Ze vinden dat eng, omdat Amsterdam erom bekend staat een echt ‘fietsparadijs’ te zijn. Overal waar men rijdt, wemelt het van de fietsers.

Transparante achtergrond

Vanaf je 16½ levensjaar mag je al lessen

Jong geleerd, is oud gedaan

Als je verstandig bent, zorg je ervoor dat je op je 16e je theorie alvast in de pocket hebt en dan kun je daarna rijlessen nemen. Op deze leeftijd al beginnen met het leren van autorijden is een initiatief genaamd 2toDrive. Autorijschool Succes op Weg doet hier aan mee.

× Stel een vraag