Examenvideo’s CBR

Wat kun je verwachten van het examen?

Vraag je je af hoe de examens bij het CBR precies verlopen?

Vraag je je af hoe de examens bij het CBR precies verlopen? Een goede voorbereiding is essentieel om met vertrouwen aan je examen te beginnen. Daarom stellen we hier vier examenvideo’s van het CBR ter beschikking. In deze video’s krijg je een gedetailleerd inzicht in wat je kunt verwachten tijdens het theorie-examen, de tussentijdse toets, het praktijkexamen en het faalangstexamen.

Door deze filmpjes te bekijken, geef je jezelf de best mogelijke voorbereiding. Je krijgt een realistisch beeld van hoe elk examen wordt afgenomen, de procedures die worden gevolgd en de eisen waaraan je moet voldoen. Het bekijken van deze video’s zal je helpen om meer vertrouwd te raken met de examenomgeving en -situaties, waardoor je beter voorbereid bent en minder kans hebt om door onverwachte situaties overvallen te worden.

Het theorie-examen vereist een goede kennis van de verkeersregels en verkeersinzicht. Bij de tussentijdse toets krijg je een indruk van hoe goed je presteert onder examendruk en ontvang je waardevolle feedback van de examinator. Het praktijkexamen test je rijvaardigheid in verschillende verkeerssituaties. Voor degenen die last hebben van faalangst, is er ook een speciaal faalangstexamen, waarbij extra aandacht wordt besteed aan het creëren van een ontspannen sfeer.

Door deze examenvideo’s te bekijken, kun je jezelf optimaal voorbereiden en eventuele zenuwen verminderen. Zo kom je goed voorbereid aan bij het CBR en vergroot je de kans om met succes je rijexamen af te ronden. Neem dus de tijd om deze video’s te bekijken en vertrouwd te raken met de verschillende examenonderdelen. Op die manier kun je vol vertrouwen en met de juiste kennis je examen tegemoet treden. Veel succes!

Tips & hints voor je theorieopleiding

Voor wat betreft je theorie-examen, denk hier niet te licht over en begin op tijd. Realiseer je dat je de kennis ook paraat moet hebben voor op je praktijkexamen, dus zorg ervoor dat je geen ’trucjes-cursus’ doet, want de kans is groot dat je daardoor op je praktijkexamen door de mand valt. Je moet de regels uit je hoofd kennen en tijdens het autorijden erover nadenken gaat altijd ten koste van de prestaties. Begin op tijd, oefen regelmatig en ook na het behalen van je theorie kan het zeker geen kwaad om af en toe alle verkeersborden nog eens te controleren, weet je nog wat ze betekenen? De PlanGo Online Theorieopleiding kun je onbeperkt gebruiken, ook na het behalen van je theorie!

Meer tips & hints voor je praktijk rijopleiding

Heb je binnenkort een CBR examen? Je kunt ook nog even op de pagina Tips & Hints kijken. Op deze pagina gaat het voornamelijk om examenvideo’s van het CBR, maar op de pagina over de diverse examens tref nog veel meer informatie aan met betrekking tot het theorie-examen, de tussentijdse-toets, het praktijkexamen, enzovoort. Doe hier je voordeel mee en kom goed voorbereid op je examen!

Meestgemaakte fouten bij het rijexamen

Bij de meestgemaakte fouten gaat het vooral om het gedrag bij kruispunten en inhalen. Vaak rijden kandidaten te snel naar kruispunten en kijken ze hierbij te laat naar de verkeerssituatie. Ook rijden ze te dicht langs fietsers en stilstaande auto’s. In deze video zie je wat er mis gaat en wat er beter kan. Klik hier om de video met meestgemaakte fouten te bekijken!

Zeven tips van de examinator

Bij het rijexamen moet je laten zien dat je veilig en zelfstandig kunt rijden. Dit geldt voor alle zeven examenonderdelen. Daarom hebben we zeven tips waar je op moet letten. Klik hier om de zeven tips te lezen en bekijken!

 

× Stel een vraag