Faalangstexamen

Speciaal getrainde examinatoren nemen extra de tijd voor je

Faalangstexamen: Jouw stap naar succes bij Autorijschool Succes op Weg

Bij Autorijschool Succes op Weg begrijpen we dat examens voor sommige mensen een bron van angst kunnen zijn. Als je last hebt van faalangst, ben je bij ons aan het juiste adres. Onze speciaal getrainde instructeurs zijn er om je te ondersteunen en te begeleiden tijdens het faalangstexamen, zodat jij met vertrouwen en succes je rijbewijs kunt behalen.

Een begripvolle en geduldige aanpak

We weten dat faalangst verschillende vormen kan aannemen en voor iedereen anders is. Onze instructeurs zijn getraind om begripvol en geduldig te zijn en zullen jouw behoeften en angsten volledig respecteren. We creëren een veilige en ondersteunende omgeving waarin je je op je gemak kunt voelen.

Stap voor stap voorbereiding

Bij Autorijschool Succes op Weg nemen we de tijd om je stap voor stap voor te bereiden op het faalangstexamen. We oefenen met de examensituaties en situaties die voor jou stressvol kunnen zijn. Hierdoor krijg je meer zelfvertrouwen en leer je hoe je met faalangst om kunt gaan tijdens het rijden.

Jouw tempo, jouw succes

We begrijpen dat het belangrijk is om in je eigen tempo te leren en te groeien. Onze instructeurs passen zich aan jouw behoeften aan en zorgen ervoor dat je je nooit overhaast voelt. We werken samen aan het opbouwen van vertrouwen en het versterken van jouw rijvaardigheden.

Laat faalangst geen obstakel Zijn

We geloven dat iedereen met faalangst in staat is om met succes het rijbewijs te behalen. Laat faalangst geen obstakel zijn op weg naar jouw rijbewijs. Bij Autorijschool Succes op Weg bieden we een ondersteunende en geruststellende omgeving, zodat jij met vertrouwen en succes het faalangstexamen tegemoet kunt gaan.

Film Bekijk hier alle examenvideo’s.
Voor wie geschikt?
 • Als je faalangst hebt voor examens
  Wat is er anders aan het faalangstexamen?
  Je krijgt een examinator die is getraind in het begeleiden van mensen met faalangst. Er is meer tijd om je op je gemak te stellen. Tijdens de rit kun je om een time-out vragen.
Leeftijd

Vanaf 17 jaar

Slaag je vóór je 18e?
Dan mag je tot je 18e rijden als er een coach naast je zit. Bijvoorbeeld je vader of je moeder. Hiervoor heb je een begeleiderspas nodig. Deze kun je aanvragen bij 2toDrive. De begeleiderspas kost geld.

Welke taal is mogelijk?
 • Nederlands.

Andere taal
Wil je examen doen in een andere taal dan het Nederlands? Je moet dan zelf voor een tolk zorgen. Door de vertaling is het effect van de faalangstaanpak mogelijk iets minder.

Wat wordt getoetst?

De examinator toetst of je veilig en zelfstandig kunt rijden. En of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers. De examinator let onder andere op:

 • je beheersing van de auto
 • kijkgedrag
 • of je goed voorrang verleent
 • inhalen
 • in- en uitvoegen
 • rijden op kruispunten en rotondes
 • verrichtingen
Duur 80 minuten
Kosten Zie tarieven
Waar? Alkmaar (eventuele andere examencentra in overleg)
Hoe aanvragen? Alleen aan te vragen door je rijschool.
× Stel een vraag