Praktijkexamen

Het moment is aangebroken, het praktijkexamen!

Het Praktijkexamen: Jouw weg naar het rijbewijs

Het praktijkexamen is een spannende mijlpaal op weg naar het behalen van je rijbewijs. Na alle inspanningen en leerzame lessen ben je nu klaar om te laten zien wat je in huis hebt als zelfstandige bestuurder. Bij Autorijschool Succes op Weg begrijpen we hoe belangrijk dit moment voor je is en we zorgen ervoor dat je goed voorbereid en zelfverzekerd aan het examen begint.

Een grondige voorbereiding

Voordat je het praktijkexamen aflegt, doorlopen we een grondige voorbereiding. Onze ervaren instructeurs zorgen ervoor dat je alle benodigde vaardigheden beheerst en vertrouwd bent met verschillende verkeerssituaties. We oefenen niet alleen de basismanoeuvres, maar nemen je ook mee op verschillende routes, zodat je in diverse omstandigheden kunt rijden. Zo ga je met een stevige basis en een goed gevoel het praktijkexamen in.

Jouw zelfverzekerdheid staat voorop

Bij Autorijschool Succes op Weg streven we ernaar om jouw zelfverzekerdheid te vergroten. We begrijpen dat het examen een uitdagende ervaring kan zijn, en daarom zorgen we voor een positieve en ondersteunende omgeving. Onze instructeurs moedigen je aan, geven constructieve feedback en bieden tips om jouw rijvaardigheid verder te verbeteren.

Examen Succes Garantie

Wij geloven in onze leerlingen en zijn ervan overtuigd dat ze klaar zijn voor het praktijkexamen. Daarom bieden we een “Examen Succes Garantie.” Mocht je onverhoopt de eerste keer niet slagen voor je praktijkexamen, dan nemen wij de CBR-kosten van je herexamen voor onze rekening. Meer informatie…

Een vlotte en betrouwbare afhandeling

We begrijpen dat het behalen van je rijbewijs een belangrijk doel voor jou is. Daarom werken we nauw samen met het CBR om je praktijkexamen vlot en efficiënt te plannen. We staan altijd klaar om al je vragen te beantwoorden en je te ondersteunen gedurende het hele proces.

Bij Autorijschool Succes op Weg is het praktijkexamen niet alleen een beoordeling van je vaardigheden, maar ook een viering van jouw inzet en vooruitgang. We zijn trots op al onze leerlingen en we doen er alles aan om jouw rijexamen tot een succes te maken. Ga met vertrouwen het examen tegemoet en begin aan de volgende spannende stap in je leven: het behalen van je rijbewijs!

Film Bekijk hier alle examenvideo’s.
Voor wie geschikt? De meeste mensen doen dit examen
Leeftijd

Vanaf 17 jaar

Slaag je vóór je 18e?
Dan mag je tot je 18e rijden als er een coach naast je zit. Bijvoorbeeld je vader of je moeder. Hiervoor heb je een begeleiderspas nodig. Deze kun je aanvragen bij 2toDrive. De begeleiderspas kost geld.

Welke taal is mogelijk?
  • Nederlands.

Andere taal
Wil je examen doen in een andere taal dan het Nederlands? Je moet dan zelf voor een tolk zorgen.

Wat wordt getoetst?

De examinator toetst of je veilig en zelfstandig kunt rijden. En of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers. De examinator let onder andere op:

  • je beheersing van de auto
  • kijkgedrag
  • of je goed voorrang verleent
  • inhalen
  • in- en uitvoegen
  • rijden op kruispunten en rotondes
  • verrichtingen
Duur 55 minuten
Kosten Zie tarieven
Waar? Alkmaar (eventuele andere examencentra in overleg)
Hoe aanvragen? Alleen aan te vragen door je rijschool.
× Stel een vraag