Begeleid autorijden bij Autorijschool Succes op Weg

Wil je voor je 18e al beginnen met autorijlessen? Dat kan!

Met 16½ jaar al beginnen met autorijlessen

Wil je voor je 18e al beginnen met autorijlessen? Dit kan met het 2toDrive – concept. Als je 16½ jaar bent, dan mag je beginnen met je rijlessen. Op het moment dat je begint met je rijlessen, dan kun je je coach(es) kiezen. De begeleiderspas die je straks nodig hebt om onder begeleiding van een coach te kunnen rijden kan nu ook aangevraagd worden.

Vanaf je 17e verjaardag mag je deelnemen aan het praktijkexamen en kun je je rijbewijs halen. Hiervoor moet je wel in bezit zijn van je theorie certificaat. Je kunt met je theorie voor rijbewijs B starten vanaf het moment dat je 16 jaar bent. Ben je geslaagd voor je rij-examen en ben je op dat moment nog geen 18 jaar? Dan mag je met je rijbewijs onder begeleiding van een door jou aangewezen coach (en alleen in Nederland) de weg op.

 

Tijdens deze periode van begeleid rijden:

  • is de coach die met je meerijdt ook echt een coach en géén rijinstructeur.
  • is je coach als een extra paar ogen die je helpt om in het begin goed overzicht te houden in nieuwe verkeerssituaties.
  • mag je behalve je coach ook andere passagiers met je laten meerijden.
  • zal het positieve effect op je rijvaardigheid groter worden naar mate je meer kilometers maakt.
  • is het eveneens aan te raden om samen met je coach ook bewust nieuwe routes te rijden en nieuwe, onbekende verkeerssituaties op te zoeken.
2toDrive Lessen vanaf 16½ jaar oud
× Stel een vraag