Werkwijze
Rijlessen op maat voor iedereen!
Wij vinden het belangrijk dat we je rijopleiding gestructureerd indelen, zodat je alles stap-voor-stap kan aanleren. Iedere leerling is anders en daarom zullen deze fasen voor iedereen net iets anders ingedeeld worden. Wij doen dan ook ons best om voor iedereen een persoonlijk leerplan op te zetten. Dit doen we met behulp van een uitgebreide instructiekaart, die we samen elke rijles bijhouden.
Leren autorijden is verantwoord leren te rijden. Veilig rijden vereist een wisselwerking tussen jou en andere verkeersdeelnemers.  Er komt meer bij kijken dan alleen het kennen van de verkeersregels. Verkeersinzicht is minstens zo belangrijk.

Globaal kunnen we de rijlessen indelen in drie fasen.

  • Voertuigbediening
  • Verkeerssituaties
  • Verkeersinzicht en ervaring

Om dit te kunnen bereiken heb je een rijschool nodig die professioneel te werk gaat en is een vriendelijke instructeur is een vereiste. Bij ons krijg je altijd les van dezelfde instructeur in dezelfde lesauto, dit helpt om het leerproces te versnellen.

Fase 1: voertuigbediening en voertuigbeheersing
de basis voor de rijopleiding wordt gelegd

We beginnen de opleiding met het aanleren van de beheersing van de auto. Hierbij moet je denken aan het wegrijden en stoppen, sturen, schakelen, achteruit rijden. Op die manier wordt dus de basis gelegd voor de rest van de opleiding. Je leert wat een juiste zithouding is en hoe je deze instelt. Hoe doe je de verlichting aan en hoe werkt de airconditioning.

De moeilijkheidsgraad verhogen we telkens een beetje. We gaan langzaam van de ‘industrie terreinen’ naar de eenvoudige lesgebieden. Het is belangrijk dat je de auto goed onder controle hebt, voordat we een fase verder gaan.

Fase 2: verkeerssituaties en bijzondere manoeuvres
het echte autorijden gaat beginnen

Als de beheersing van het voertuig goed gaat, ga je leren om zelfdstandig de diverse verkeerssituaties aan te kunnen. Dit is een hele aparte maar vooral leuke ervaring! Je zal merken dat dit vaak lastiger is dan dat het lijkt.

Je moet veel dingen tegelijker tijd kunnen doen zoals schakelen, remmen, sturen, kijken, inschattingen maken, beslissen, reageren, anticiperen… In het begin is dit best lastig en het is onze taak om dit geleidelijk aan jou over te brengen, zodat je het uiteindelijk helemaal zelfstandig kan. Tevens ga je wat speciale bijzondere verrichtingen leren voordat we een fase verder gaan.

Fase 3: verkeersinzicht en ervaring
nu gaan we de puntjes op de figuurlijke ‘i’ zetten

In deze fase is de beheersing van het voertuig vloeiend en is de verkeersdeelname goed te noemen. Nu gaan we de puntjes op de figuurlijke ‘i’ zetten en gaan we wat moeilijker verkeerssituaties oefenen.

In deze fase kunnen we enkele proefexamens gaan rijden zodat je precies weet wat je straks te wachten staat. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je aan het CBR laat zien dat je een volwassen en zelfstandige bestuurder bent.

Vraag hier je proefles aan!

Voer je gegevens in en we nemen contact met je op.

1 + 8 =

Autorijschool Succes op Weg

06 10 340 350
info@succesopweg.nl
KvK: 51761351
BTW-ID: NL002087806B77
Bank: NL65 BUNQ 2038 4346 89