Leerlingen
Toegang voor leerlingen van Autorijschool Succes op Weg

Handelingsanalyses bij de lesonderwerpen

Bereid je lessen goed voor, dit scheelt je in de portemonnee!

Na iedere les krijg je een zelfstudieopdracht mee, als jij dit ‘huiswerk’ goed doorneemt zul je uiteindelijk minder lessen nodig hebben, doordat je de lessen sneller oppikt. Dat maakt de rijlessen nog leuker voor je, het scheelt ook nog eens in het aantal lessen dat je nodig hebt, van dat geld kan je nog heel veel andere leuke dingen doen!

Gezondheidsverklaring indienen bij het CBR

De beoordeling van uw rijgeschiktheid

Wil je praktijkexamen doen voor een autorijbewijs? Dan beoordeelt het CBR of je rijgeschikt bent. Dat wil zeggen: geestelijk en lichamelijk in staat om te rijden. Dat is belangrijk voor de verkeersveiligheid. Vraag de Gezondheidsverklaring op tijd aan! Het tarief voor de Gezondheidsverklaring vind je hier.

Video's van examens

Alvast bekijken hoe het er aan toe gaat

Het CBR heeft diverse video’s uitgebracht voor examenkandidaten. Je krijgt uitleg over de examens. De video laat het hele proces zien in enkele minuten. De examenkandidaat wordt stap voor stap meegenomen, van het maken van de reservering tot en met de uitslag.

Verkeersborden en Verkeersregels in Nederland

Een verkorte populaire versie voor instructief gebruik

In deze publicatie vindt u informatie over de verkeersborden en verkeersregels in Nederland. De publicatie is een verkorte versie van de Wegenverkeerswet 1994 en het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990. De publicatie bevat de volgende onderwerpen: Verkeersgedrag, verkeersregels, verkeerstekens, aanwijzingen, bijzondere bepalingen voor gehandicapten en milieuzones.

Rijprocedure B

De ‘bijbel’ van de examinator, waar let hij allemaal op?

De Rijprocedure B is in de eerste plaats bestemd voor de rijinstructeur en de examinator, maar ook voor anderen kan het nuttig zijn als naslagwerk. Het meest wenselijke rijgedrag van automobilisten wordt beschreven. De examinator beoordeelt het rijgedrag van de examenkandidaat op basis van de Rijprocedure B.

Zelfreflectieformulier CBR

Zelfreflectieformulier vragenlijst invullen

Voor de tussentijdse-toets en/of praktijkexamen vul je een vragenlijst in, bijvoorbeeld thuis of tijdens de rijlessen. Die lijst geef je aan het begin van het examen aan de examinator. Deze bekijkt de antwoorden pas ná de examenuitslag en bespreekt samen jou de antwoorden. Van belang hierbij is dat de kandidaat een realistisch beeld heeft van zijn eigen capaciteiten en beperkingen als automobilist. Zelfreflectie heeft als doel om het gedrag van de aspirant rijbewijsbezitter op een positieve manier te beïnvloeden. Het is echter geen vaardigheid en wordt daarom niet in de beoordeling meegenomen.

Restitutieformulier Theorie-examen CBR

Terugvragen examengeld Theorie-examen

Als de termijn waarin het theorie-examen kon worden geannuleerd is verstreken dan kun je onder bijzondere omstandigheden examengeld terugvragen. Je moet dan binnen veertien dagen na de examendatum het volledig ingevulde en ondertekende restitutieformulier (Terugvragen examengeld Theorie-examen) opsturen met bijgevoegd een bewijsstuk.

Restitutieformulier Praktijk examen CBR

Terugvragen examengeld Praktijk examen CBR

Als de termijn waarin het praktijkexamen kon worden geannuleerd is verstreken, dan kun je onder bijzondere omstandigheden examengeld terugvragen. Je moet dan binnen veertien dagen na de examendatum het volledig ingevulde en ondertekende restitutieformulier (Terugvragen examengeld Praktijkexamen) opsturen met bijgevoegd een bewijsstuk.

Klachtenformulier CBR

Wanneer kan ik een klacht indienen?

Je kunt een klacht indienen als je niet tevreden bent over de manier waarop je door het CBR bent behandeld. Hiermee help je het CBR tevens om de dienstverlening te verbeteren. Het is van belang dat de klacht gaat over jouw eigen ervaringen met het CBR. Verder is het belangrijk dat je niet te lang wacht met het indienen van jouw klacht, zodat de examinator hier zo specifiek mogelijk op kan reageren.

Examenvoorwaarden CBR

Welke voorwaarden gelden er bij het CBR?

Als je examen gaat doen voor je praktijk examen of theorie-examen moet je voldoen aan de examenvoorwaarden van het CBR. Lees de voorwaarden goed door.

Autorijschool Succes op Weg

06 10 340 350
info@succesopweg.nl
KvK: 51761351
BTW-ID: NL002087806B77
Bank: NL65 BUNQ 2038 4346 89