Leerlingen Portaal

Toegang voor leerlingen van Autorijschool Succes op Weg

Transparante achtergrond

PlanGo App en Web-portaal

Leskaart, lesplanning, rijles-tegoed en theoriecursus

Je kunt de app voor op je mobiel of tablet downloaden in de Play Store of in de App Store. Of zoek op ‘PlanGo leerling’ om de App te installeren. Je kunt ook inloggen via onze website in het web-portaal van PlanGo. Je krijgt bij inschrijving automatisch een gebruikersnaam en wachtwoord toegezonden om in te loggen.

Transparante achtergrond

Rijprocedure B

De ‘bijbel’ van de examinator, waar let hij allemaal op?

De Rijprocedure B is in de eerste plaats bestemd voor de rijinstructeur en de examinator, maar ook voor anderen kan het nuttig zijn als naslagwerk. Het meest wenselijke rijgedrag van automobilisten wordt beschreven. De examinator beoordeelt het rijgedrag van de examenkandidaat op basis van de Rijprocedure B.

Transparante achtergrond

Verkeersborden en Verkeersregels in Nederland

Een verkorte populaire versie voor instructief gebruik

In deze publicatie vindt u informatie over de verkeersborden en verkeersregels in Nederland. De publicatie is een verkorte versie van de Wegenverkeerswet 1994 en het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990. De publicatie bevat de volgende onderwerpen: Verkeersgedrag, verkeersregels, verkeerstekens, aanwijzingen, bijzondere bepalingen voor gehandicapten en milieuzones.

Transparante achtergrond

Handelingsanalyses bij de lesonderwerpen

Bereid je lessen goed voor, dit scheelt je in de portemonnee!

Na iedere les krijg je een zelfstudieopdracht mee, als je dit ‘huiswerk’ goed doorneemt, zul je uiteindelijk minder lessen nodig hebben, doordat je de lessen sneller oppikt. Dat maakt de rijlessen nog leuker voor je, het scheelt ook nog eens in het aantal lessen dat je nodig hebt, van dat geld kun je nog heel veel andere leuke dingen doen!

Transparante achtergrond

CBR Examentips: 10 Tips voor het Praktijkexamen

10 Essentiële Tips voor het CBR Praktijkexamen

Bereid je optimaal voor op het praktijkexamen bij het CBR met deze waardevolle tips. Ontdek de sleutel tot succes op de weg en vergroot je kans om in één keer te slagen. Met deze adviezen ben je goed voorbereid om zelfverzekerd achter het stuur te stappen en je rijvaardigheden te tonen.

Transparante achtergrond

CBR Examenfouten: De Top 10 valkuilen

Vermijd deze valkuilen en vergroot je kans op slagen!

Ontdek de meest voorkomende valkuilen op het praktijkexamen bij het CBR met onze samenvatting van de top 10 veelgemaakte fouten. Leer hoe je deze fouten kunt vermijden en je slaagkansen kunt vergroten door deze inzichten toe te passen in je examenvoorbereiding.

Transparante achtergrond

Zeven tips van de examinator

Waarop moet je letten bij je rijexamen

Bij het rijexamen moet je laten zien dat je veilig en zelfstandig kunt rijden. Dit geldt voor alle zeven examenonderdelen. Daarom hebben we zeven tips waar je op moet letten. Klik op de button hieronder om ze te lezen en bekijken.

Transparante achtergrond

Video's van examens

Alvast bekijken hoe het er aan toe gaat

Het CBR heeft diverse video’s uitgebracht voor examenkandidaten. Je krijgt uitleg over de examens. De video laat het hele proces zien in enkele minuten. De examenkandidaat wordt stap voor stap meegenomen, van het maken van de reservering tot en met de uitslag.

Transparante achtergrond

Gezondheidsverklaring indienen bij het CBR

De beoordeling voor de rijgeschiktheid

Wil je praktijkexamen doen voor een autorijbewijs? Dan beoordeelt het CBR of je rijgeschikt bent. Dat wil zeggen: of je geestelijk en lichamelijk in staat om te rijden. Dat is belangrijk voor de verkeersveiligheid. Mochten er medische of geestelijke aandoeningen zijn, hou dan rekening met een langere verwerkingstijd bij het CBR.

Transparante achtergrond

Je rijschool machtigen bij het CBR

Rijschool machtigen voor de aanvraag van je examen

Wil je praktijkexamen doen voor een autorijbewijs? Dan moet je ook je rijschool nog machtigen. Iedere rijschool heeft een uniek registratienummer, dit nummer heb je nodig om jouw rijschool te machtigen. Alleen de rijschool kan het praktijkexamen voor je aanvragen. Ons rijschoolregistratienummer is 7773F2.

Transparante achtergrond

Zelfreflectieformulier CBR

Zelfreflectieformulier vragenlijst invullen

Voor de tussentijdse-toets en/of praktijkexamen vul je een vragenlijst in, bijvoorbeeld thuis of tijdens de rijlessen. Die lijst geef je aan het begin van het examen aan de examinator. Deze bekijkt de antwoorden pas ná de examenuitslag en bespreekt samen jou de antwoorden. Van belang hierbij is dat de kandidaat een realistisch beeld heeft van zijn eigen capaciteiten en beperkingen als automobilist. Zelfreflectie heeft als doel om het gedrag van de aspirant rijbewijsbezitter op een positieve manier te beïnvloeden. Het is echter geen vaardigheid en wordt daarom niet in de beoordeling meegenomen.

Transparante achtergrond

Restitutieformulier Theorie-examen CBR

Terugvragen examengeld Theorie-examen

Als de termijn waarin het theorie-examen kon worden geannuleerd is verstreken dan kun je onder bijzondere omstandigheden examengeld terugvragen. Je moet dan binnen veertien dagen na de examendatum het volledig ingevulde en ondertekende restitutieformulier (Terugvragen examengeld Theorie-examen) opsturen met bijgevoegd een bewijsstuk.

Transparante achtergrond

Restitutieformulier Praktijk examen CBR

Terugvragen examengeld Praktijk examen CBR

Als de termijn waarin het praktijkexamen kon worden geannuleerd is verstreken, dan kun je onder bijzondere omstandigheden examengeld terugvragen. Je moet dan binnen veertien dagen na de examendatum het volledig ingevulde en ondertekende restitutieformulier (Terugvragen examengeld Praktijkexamen) opsturen met bijgevoegd een bewijsstuk.

Transparante achtergrond

Klachtenformulier CBR

Wanneer kan ik een klacht indienen?

Je kunt een klacht indienen als je niet tevreden bent over de manier waarop je door het CBR bent behandeld. Hiermee help je het CBR tevens om de dienstverlening te verbeteren. Het is van belang dat de klacht gaat over jouw eigen ervaringen met het CBR. Verder is het belangrijk dat je niet te lang wacht met het indienen van jouw klacht, zodat de examinator hier zo specifiek mogelijk op kan reageren.

Transparante achtergrond

Examenvoorwaarden CBR

Welke voorwaarden gelden er bij het CBR?

Als je examen gaat doen voor je praktijk examen of theorie-examen moet je voldoen aan de examenvoorwaarden van het CBR. Lees de voorwaarden goed door, zodat je niet voor verrassingen komt te staan en weet wat je mee moet nemen naar je examens.

Transparante achtergrond

Algemene voorwaarden Succes op Weg

Welke algemene voorwaarden gelden er bij Succes op Weg?

Bij Autorijschool Succes op Weg hechten we veel waarde aan transparantie en duidelijkheid. Voordat we samen de weg op gaan, willen we u eraan herinneren om onze algemene voorwaarden zorgvuldig door te nemen. Deze voorwaarden bevatten belangrijke informatie over onze diensten, tarieven, annuleringsbeleid en andere essentiële details.

× Stel een vraag